by popular
recept Guacamole sa ljutenicom
recept Guacamole sa ljutenicom
recept Guacamole sa ljutenicom

Guacamole sa ljutenicom

    , ,

12 августа, 2017

Da li brza hrana može da bude zdrava? Najčešći odgovor na ovo pitanje je ne. Međutim, to nije uvek tačno. Ponekad je dovoljno samo 5 minuta da se pripremi jelo ili dodatak jelu koji će vašem organizmu dati sve što mu je potrebno.
Guacamole sa ljutenicom je baš takvo jelo. Da bi se napravio guacamole neophodno je da imamo avokado. Avokado je tropsko voće koje obiluje vitaminima, hranjivim vlaknima i dobar je izvor kalijuma. Zbog svoje male energetske vrednosti je pogodan za dijetalnu ishranu.
Mogućnosti spremanja jela sa avokadom su neograničene, a guacamole je jedan od najpopularnijih načina. Recept za guacamole su razvili još drevni Asteci, a danas je već deo internacionalne kuhinje i koristi se kao umak, preliv, začin ili osnova za salatu. Mi smo u guacamole dodali malo ljutenice, i na taj način ljubiteljima zdravih obroka ponudili potpuno nov doživljaj.
Guacamole sa ljutenicom je umak ili namaz, koji uz parče hleba, naćose ili čips od heljdinih kora može biti vaš zdrav doručak ili večera. Možete ga spakovati u kutijicu i poneti sa sobom, a ukoliko ga nekome ponudite očekujte oduševljeno prihvatanje.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 4 do 6 tanjira

Ingredients

2 zrela avokada

2 manje glavice crvenog luka

sok 1 limete

so po ukusu

3 kašike ljutenice Bakina Tajna

Directions

Ispasirajte očišćen avokado i pomešajte sa sitno, na kockice isečenim crvenim lukom, začinite sokom od limete i dodajte soli po ukusu.

Na kraju dodajte 2 do 3 kašike ljutenice.

Idealan je kao namaz za tost ili umak uz pita peciva, povrće ili meso.

00:00

1 Review

Stanislava

21 децембра, 2017

Sinoć sam imala goste i spremila sam ovaj gvakamole. Samo da vas pohvalim, svi su se oduševili! Pitali su me odkle mi recept, ali je to ostala moja tajna.

All fields and a star-rating are required to submit a review.