by popular

Korpice sa rikotom i namazom od divljeg voća sa medom

4 децембра, 2018

Ako ste kao i mi ljubitelj slano slatkih zalogaja, ovo je pravi recept za vas. Fine hrskave korpice kriju u sebi sočno osvežavajuće iznenađenje puno nežne rikote, badema i divnog divljeg voća sa prirodnim medom. Pravo praznično posluženje za sve sladokusce!

Potrebno je tek malo veštine da se nežne kore spoje i slože u oblik korpice i ispeku ravnomerno. Za početak svaku koru premažite mešavinom ulja i vode kako bi se dobro slepile jedna za drugu i zadržale oblik, u čemu će im dodatno pomoći punjenje sa kojim se peku. Da korpice ne izgore po vrhovima, jednostavno ih prvih petnaest minuta pečenja prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u rerni u kojoj je uključen fen i pojačan donji grejač. Nakon petnaest minuta skinite foliju, uključite i gornji grejač i dopecite korpice.

Pečene ih možete puniti po želji i ukusu. Mi smo odabrali rukolu preko koje smo dodali još malo sira, badema, komad fine pršute i blago zagrejanog namaza od divljeg voća.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 8-10 osoba

Ingredients

8 listova kora za pitu

250g rikota sira

100g seckanih badema

4 kašičice voćnog namaza od divljeg voća sa medom

70ml maslinovog ulja za premazivanje

1 belance za premazivanje

Po želji za serviranje:

rukola

seckani bademi

voćni namaz od divljeg voća sa medom

pršuta

Directions

Spojite po 4 kore pa svaku isecite na po 6 kvadrata da dobijete ukupno 12 korpica.

Svaki od 4 kvadrata premažite maslinovim uljem u koje ste dodali malo gazirane mineralne vode i poređajte ih u kalup za mafine da dobijete oblik korpica.

Za punjenje, pomešajte sir, seckane bademe i namaz od divljeg voća sa medom i stavite 1-2 kašičice korpice tako da napunite ne više od polovine svake.

Razmutite belance sa malo vode pa premažite vrhove i punjenje svake korpice.

Pecite ih na 180C sa uključenim fenom i pojačanim donjim grejačem rerne. Prvih 15 minuta pokrijte ih aluminijumskom folijom da vrhovi ne bi izgoreli, a nakon toga skinite foliju i dopecite dok ne dobiju lepu rumenu boju.

Gotove korpice punite po želji začinjenom rukolom i rikotom, dodajte po kašičicu zagrejanog voćnog namaza i pospite seckanim bademima, a po želji možete da dodate i po komad pršute.

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.