by popular
recepti kajgana sa javarom
recepti kajgana sa javarom
recepti kajgana sa javarom

Kajgana sa ajvarom

    

12 августа, 2017

Jaja i ajvar, savršeni izbor za energičan početak dana. Ako slučajno postoji neko ko to ne zna, kajgana se pravi od svežih jaja. Iako imaju malo kalorija, jaja su bogat izvor visoko kvalitetnog proteina koji povoljno utiče na smanjenje kao i na održavanje željene telesne mase. Zanimljivo je da protein iz jaja poseduje takav miks osnovnih amino kiselina da jači proteinski sastav u ovom domenu ima samo majčino mleko.
Dakle, na osnovu ovih saznanja, nije teško zaključiti da je kajgana vrlo zasitan doručak. Ovo oprobano i veoma ukusno jelo se veoma jednostavno i brzo priprema. Jedno je od prvih jela sa kojim se susretnemo i koje zavolimo još kao deca i jedemo ga tokom celog života. I nikada nam ne dosadi.
Kajganu možemo obogatiti na mnogo načina i spremiti je u bezbroj varijanti. Jedan od najukusnijih i najsvežijih recepata je kajgana sa ajvarom. Pomešan sa jajima, ajvar kajgani daje vatrenu boju i veoma intenzivan uskus. Ovakav obrok je za snažnu preporuku.

  • Cook: 5 mins
  • Yields: 1 tanjir

Ingredients

3 jaja

2 kašike ajvara Bakina Tajna

1 kašika ulja

so po ukusu

Directions

Blago umešati jaja sa vrlo malo soli i sipati na dobro zagrejano ulje odmah dodajući ajvar uz stalno mešanje tokom prženja kako bi se jaja povezala sa ajvarom.

Odlično ide sa mladim belim sirevima i svežim paradajzom.

00:00

2 Reviews

Bole

26 октобра, 2019

Ekstra, svaka čast za recept

Sale

21 децембра, 2017

Probao, odlično! Često jedem kajganu za doručak, ova kombinacija je dobitna. Preporuka za dobar doručak! Pozdrav, Sale

All fields and a star-rating are required to submit a review.