Avokado sendvič sa ajvarom i bosiljkom | ajvar.com

by popular

Avokado sendvič sa ajvarom i bosiljkom

5 јуна, 2018

Već smo proverili i potvrdili da su avokado i ajvar fantastičan par. U ovom sendviču smo ih obogatili još i svežim, mirisnim bosiljkom i limetom za prave letnje ukuse.
Bosiljak je dobro poznat u kuhinjama širom sveta i to još iz antičkog vremena. I samo njegovo ime koje su mu nadenuli stari Grci, basilikon u prevodu kraljevski, govori o tome koliko je bosiljak poštovan i voljen. I dovoljno je da ga pomirišemo i okusimo pa da mu i mi damo kraljevsko mesto u našoj kuhinji.
Bosiljak je osetljiv na hladnoću, zato ako ga kupujete svežeg u grančicama, čuvajte ga u tegli sa malo vode i na sobnoj temperaturi i van direktne sunčeve svetlosti. Još bolje, bosiljak lako može da se uzgaja i na terasi ili pored prozora, u običnoj saksiji, tako da su mirisni, aromatični listići uvek pri ruci. Na primer za ovaj naš predlog za namaz od avokada i bosiljka.
Spreman očas posla, lagan, osvežavajuć i hranljiv, ovaj namaz od avokada i bosiljka možete da pripremite i u nešto većoj količini, spakujete u staklenu teglu i čuvate u frižideru par dana za sve one trenutke kada vam je potreban brz i ukusan obrok. Uz dodatak pravog domaćeg ajvara zna se.

  • Priprema: 10 min
  • Kuvanje: 15 min
  • Količina: 2 osobe

Sastojci

1 zreli avokado

1 limeta

1 veza svežeg bosiljka

prstohvat soli

ajvar

Uputstvo za pripremu

Avokado i bosiljak usitnite u blenderu, dodajte sok od limete i malo soli i sve dobro sameljite u ujednačenu smesu.

Blago zagrejte tost hleb, pa na jednu polovinu namažite ajvar a na drugu namaz od avokada.

Za preklopljen sendvič pripremite tri tanke kriške hleba. Prvu krišku namažite ajvarom, preklopite drugom na koju ćete namazati namaz od avokada i na kraju poklopiti trećom kriškom hleba.

00:00

0 ocena

Potrebno je popuniti sva polja.