POSNO I SLASNO: 10 NAJUKUSNIJIH POSNIH RECEPATA SA AJVAROM ZA SVEČANU TRPEZU I SVAKI DAN

by mmitic86

Izdvojili smo za vas deset naših najukusnijih posnih recepata sa ajvarom i iznova se uverili da posna trpeza može da bude i te kako slasna. Bilo da ih poslužite kao deo svečanog slavskog stola ili kao fin okrepljujući obrok za svaki dan, sigurni smo da će i vas jednako oduševiti svojim izvanrednim ukusima za koje su pre svega zaslužni pravi domaći ajvar, pinđur i ljutenica.

Rolnice od patlidžana savršene su kao hladno svečano predjelo ili meze za veliko društvo jer se spremaju veoma brzo i jednostavno, a osvajaju kako izgledom tako i svojim neodoljivim ukusom. Mi smo ih punili na četiri načina i poslužili uz salatu i divan sos od pinđura.
Do recepta za rolnice od patlidžana stižete ovde.

Kao toplo predjelo predlažemo divno sočnu i kremastu tortu hrskave korice koju smo pravili od pirinča, muskatne bundeve, suvih vrganja i šampinjona, a sve te ukuse spojili zanosnim aromama ajvara za potpuno uživanje u svakom zalogaju.

Do recepta za tortu od pirinča sa ajvarom stižete ovde, a kao još ideja za topla predjela predlažemo i naše kanapee od palente sa leblebijom i finu pitu od lisnatog testa sa filom od pečuraka, sočiva i ajvara.

Naša preporuka za glavno jelo je svakako riba, a ovi božanstveno aromatični i nežni fileti lososa u korici od pistaća i začinskog bilja potpuno osvajaju bogatstvom ukusa i svojim svečanim izgledom.

Recept za ove divne filete od lososa čeka vas ovde, a za sve ljubitelje pikantnog zalogaja tu je i recept za skušu začinjenu ljutencom i zamirisanu svežim začinskim travama.

Divno topla, sočna i prepuna dobrih ukusa, ova pastirska pita sa ajvarom je sigurno jedno od naših omiljenih posnih jela kojem se sa radošću vraćamo svake sezone. Kao svečano posluženje za glavno jelo napravili smo je u pojedinačnim modlicama, a jednako je fantastična i atraktivna i kada se pripremi i u jednoj većoj posudi.

Do recepta za posnu pastirsku pitu od batata, pečuraka i ajvara stižete ovde. Ako volite pun i nežan ukus slatkog krompira, preporučujemo vam da probate i naše bruskete od slatkog krompira i neodoljivo kremastu musaku od slatkog krompira, spanaća i ajvara.

I za kraj, po našem mišljenju, posno jelo bez premca, dobar prebranac je specijalitet bez kojeg ne možemo da zamislimo posnu trpezu. Mi smo ovoga puta napravili divan prebranac sa ajvarom za koji vas recept čeka ovde i koji vam najtoplije preporučujemo da probate. Kao predjelo, prilog ili glavno jelo, na svečanoj ili svakodnevnoj trpezi, prebranac volimo u svakoj varijanti i tokom cele sezone, naravno uz pravu tanku i hrskavu proju i dobar domaći ajvar.

You may also like

Leave a Comment